Asukkaille

 

Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle olemme koonneet taloyhtiön asukkaita usein askarruttaneita kysymyksiä. Mikäli haluat vastauksen kysymykseen, jota ei listalta löydy, jätä yhteydenottopyyntö lomakkeen kautta.

Mistä saan autopaikan avaimen? Autopaikan avaimen voi pyytää isännöitsijätoimistosta joko puhelimitse tai sähköpostitse.

Miten saunavuoro varataan? Saunavuoron voi varata ottamalla yhteyttä huoltoyhtiöön tai isännöitsijätoimistoon.

Miten taloyhtiön pihan hiekoitus toteutetaan? Hiekoitus tehdään kausittain koneellisesti kiinteistön yleisimmin käytetyille väylille. Mahdolliset hiekoituksen paikkaustyöt tekee huoltomies.

Kuka järjestää taloyhtiön talkoot? Talkoiden järjestäjänä voi toimia kuka vaan, kunhan asiasta sovitaan etukäteen hallituksen puheenjohtajan kanssa.

Mitä taloyhtiön hallitus tekee ja miten toimintaan pääsee mukaan? Taloyhtiön hallitus valitaan vuosittain yhtiökokouksessa. Hallituksen vastuulla on hoitaa taloyhtiön koko hallinto ja käytännön työt tekee isännöitsijä. Kokouksia järjestetään tilanteesta riippuen n. 5-6 vuodessa.

Mitä teen, kun hissi ei toimi? Ilmoita ihmeessä asiasta huoltoyhtiöön välittömästi.

Mitä teen, jos naapurit metelöivät? Suosittelemme, että käännytte suoraan isännöitsijän tai huoltomiehen puoleen, ettekä mene itse riitelyalueelle.

Mitä teen, jos asunnossani tapahtuu vesivahinko? Jos on kyse erittäin suuresta vesimäärästä, on heti soitettava palokunnalle, joka toivon mukaan tulee nopeasti paikalle pumppuineen. Vesivahingosta on myös aina tehtävä ilmoitus huoltoyhtiölle. Vesivahingon havainneen henkilön tulee jäädä kiinteistölle ohjaamaan apujoukot vuotopaikkaan.

Mistä löydän taloyhtiön pelastussuunnitelman? Talon pelastussuunnitelman voi pyytää talon pelastuspäälliköltä, jonka nimi ja yhteystiedot löytyvät ilmoitustaululta.

Miten taloyhtiön jätehuolto toimii? Taloyhtiön jäteastiat tyhjennetään sopimuksen mukaisesti kerran viikossa tai harvemmin. Tyhjennysrytmin päättää yleensä hallitus.

Mitä täytyy tietää, kun muutan taloyhtiöön / taloyhtiöstä pois? Taloyhtiöön tai taloyhtiöstä pois muutettaessa tulee tehdä väestörekisteri-ilmoitus, sekä taloyhtiön oma muuttoilmoitus.

Mitä täytyy tietää, jos haluan remontoida asuntoani? Asunnon remonttia suunnitellessa tulee pyytää taloyhtiön kirjalliset ohjeet osakasmuutostyöhön ryhtyvälle, jos niitä ei ole aikaisemmin asukkaalle toimitettu. Lisätiedustelut asiasta voi osoittaa suoraan isännöitsijälle.

 

Lähetä viesti isännöitsijätoimistolle

Click or drag a file to this area to upload.
Click or drag a file to this area to upload.